Sbrinz AOP-feuilleté (bladerdeeg) met groene groenten en Schabziger(kruidkaas)-saus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Kwark-bladerdeeg:
  • 150 g meel (wit)
  • ½ tl zout
  • 80 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 100 g roomkwark
  • 1 eidooier
  • 50 g Sbrinz AOP, geraspt

Groente:

  • Boter, 1 sjalot, gehakt
  • 150 g suikererwten, 150 g bonen en 150 g broccoli, net gaar gekookt
  • De blaadjes van een paar takjes bonenkruid
  • Zout, peper

Schabziger-saus:

  • 2 dl room, 1/2 tl maïzena
  • 100 Schabziger, geraspt
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Voor het deeg meel, zout en boter in een kom met de handen tot een kruimelige massa wrijven. Roomkwark toevoegen en met een lepel of de deegschraper tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. Koud wegzetten.
  2. Het bladerdeeg 1-2 mm uitrollen, op een bakplaat leggen, met eigeel bestrijken en Sbrinz AOP erover strooien. Met de vork goed inprikken. In de tot 200 °C voorverwarmde oven knapperig bakken. Laten afkoelen en in 8 driehoeken snijden.
  3. De sjalot in een grote, vlakke pan in de boter fruiten. Groenten en bonenkruid toevoegen. Voorzichtig omdraaien en met zout en peper op smaak brengen.
  4. Voor de saus al roerende room en maïzena aan de kook brengen. Daarin de Schabziger smelten. Op smaak brengen met zout en peper.
  5. Een bladerdeegdriehoek op elk van de voorverwarmde borden leggen, daarover de groenten verdelen en vervolgens met bladerdeeg bedekken. Garneren met saus.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept