Gegratineerde visschelp met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Gemakkelijk

Bechamelsaus

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 1,5 dl melk
  • 75 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 600 g stevige witte vissoort (kabeljauw, pangasius, …), in blokjes
  • 1 courgette, in dunne slierten
  • 2 wortels, in dunne slierten
  • 12 roze garnalen
  • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • Zout, peper

Garnituur

  • Partjes citroen

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bechamelsaus

  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe. Roer met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg vervolgens de Gruyère AOP toe. Roer totdat de Gruyère AOP gesmolten is. Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe. Zet apart.
  1. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de blokjes vis 2 à 3 minuten. Zet apart. Stoom de courgette en de wortel 1 minuut. Zet apart.
  2. Verdeel de vis, de garnalen en de groenten over de schelpen. Lepel er wat bechamelsaus over en bestrooi met Gruyère AOP. Gratineer 10 minuten in de oven. Garneer met partjes citroen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept