Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Gegratineerde visschelp met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gemakkelijk
Bechamelsaus
2 el boter
2 el bloem
1,5 dl melk
75 g Gruyère AOP, geraspt
1 mespunt nootmuskaat
1 el olijfolie
600 g stevige witte vissoort (kabeljauw, pangasius, …), in blokjes
1 courgette, in dunne slierten
2 wortels, in dunne slierten
12 roze garnalen
50 g Gruyère AOP, geraspt
Zout, peper
Garnituur
Partjes citroen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bechamelsaus
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe. Roer met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg vervolgens de Gruyère AOP toe. Roer totdat de Gruyère AOP gesmolten is. Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe. Zet apart.
Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de blokjes vis 2 à 3 minuten. Zet apart. Stoom de courgette en de wortel 1 minuut. Zet apart.
Verdeel de vis, de garnalen en de groenten over de schelpen. Lepel er wat bechamelsaus over en bestrooi met Gruyère AOP. Gratineer 10 minuten in de oven. Garneer met partjes citroen.