Croque-monsieur (tösti) met Emmentaler AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen
25 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl + 2 el boter
  • 2 preien, in dunne ringetjes geneden
  • 8 sneetjes boeren- of toastbrood, van korstjes ontdaan
  • 5 el dikke room
  • 100 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
  • 2 el lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verhit de olijfolie en 1 tl boter in een koekenpan. Bak de prei 2 minuten. Zet apart. Beboter de sneetjes brood aan beide kanten met de resterende boter. Zet apart. Meng de dikke room met de Emmentaler AOP, de prei, de lente ui, de rode ui en de sjalot, wat zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg 4 broodsneetjes op het werkblad. Verdeel het room/kaas/groentenmengsel over de sneetjes. Sluit af met een beboterde toast. Druk goed aan.
  3. Bak de croques in de pan goudbruin aan beide kanten. Plaats ze dan in een ovenschaal. Gratineer ze in de oven gedurende 15 tot 18 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept