Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Croque-monsieur (tösti) met Emmentaler AOP Classic
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
25
min.
Delen
Delen
Cook/bake time25 min.
Ingrediënten
4 personen
1 el olijfolie
1 tl + 2 el boter
2 preien, in dunne ringetjes geneden
8 sneetjes boeren- of toastbrood, van korstjes ontdaan
5 el dikke room
100 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
2 el lente-uien, in ringetjes gesneden
1 rode ui, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
zout, peper
Voorbereiding
Verhit de olijfolie en 1 tl boter in een koekenpan. Bak de prei 2 minuten. Zet apart. Beboter de sneetjes brood aan beide kanten met de resterende boter. Zet apart. Meng de dikke room met de Emmentaler AOP, de prei, de lente ui, de rode ui en de sjalot, wat zout en peper.
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg 4 broodsneetjes op het werkblad. Verdeel het room/kaas/groentenmengsel over de sneetjes. Sluit af met een beboterde toast. Druk goed aan.
Bak de croques in de pan goudbruin aan beide kanten. Plaats ze dan in een ovenschaal. Gratineer ze in de oven gedurende 15 tot 18 minuten.