Fondue met Vacherin Mont-d’Or AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 knoflookteen, gepeld en in twee gesneden
  • 800 g Vacherin Mont-d’Or AOP, zonder korst, zo rijp mogelijk
  • 2 dl witte wijn
  • 2 afgestreken kl Maïzena
  • 1 glaasje calvados
  • Peper uit de molen, geraspte nootmuskaat, paprikapoeder, cayennepeper
  • 1 bosje bieslook

Voorbereiding

  1. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Doe de Vacherin Mont-d'Or AOP en de witte wijn in de fonduepan en laat onder voortdurend roeren, smelten op een zacht vuur. Los de Maïzena op in de calvados, voeg toe aan de fondue, laat kort koken, kruid en serveer meteen. Bestrooi de fondue aan tafel met fijngehakte bieslook naar smaak.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept