Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Fondue met Vacherin Mont-d’Or AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 knoflookteen, gepeld en in twee gesneden
800 g Vacherin Mont-d’Or AOP, zonder korst, zo rijp mogelijk
2 dl witte wijn
2 afgestreken kl Maïzena
1 glaasje calvados
Peper uit de molen, geraspte nootmuskaat, paprikapoeder, cayennepeper
1 bosje bieslook
Voorbereiding
Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Doe de Vacherin Mont-d'Or AOP en de witte wijn in de fonduepan en laat onder voortdurend roeren, smelten op een zacht vuur. Los de Maïzena op in de calvados, voeg toe aan de fondue, laat kort koken, kruid en serveer meteen. Bestrooi de fondue aan tafel met fijngehakte bieslook naar smaak.