Quesadilla’s met erwtjes en wortelsaus en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35 min.
Cook/bake time 35 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g wortelen
  • 1 lente-ui
  • ½ bosje platte peterselie
  • 3 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • Zout, peper
  • 300 g verse of diepgevroren erwtjes
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 g gezouten Emmentaler AOP
  • 4 grote tortillawraps

Voorbereiding

  1. Snijd de wortelen in heel kleine blokjes (brunoise). Hak de lente-ui en peterselie fijn. Maak een saus klaar met het limoensap, de olie, 2 el water, zout en peper en meng ze met de wortelen, lente-ui en peterselie.
  2. Laat de erwtjes met de bouillon en knoflookteentjes 5-10 minuten afgedekt koken. Mix de erwtjes met 2-3 el groentefond grof tot puree met een staafmixer en laat afkoelen. Rasp de Emmentaler AOP in dikke krullen, meng ze met de erwtjes en kruid met zout en peper.
  3. Smeer de erwtenpasta gelijkmatig uit over de tortilla’s en laat een rand van 1,5 cm. Vouw de tortilla’s dicht en bak ze 2-3 minuten aan elke kant in een pan. Snijd de quesadilla’s in stukken en serveer ze met de wortelsaus.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept