Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Quesadilla’s met erwtjes en wortelsaus en Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35
min.
Delen
Delen
Cook/bake time35 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
100 g wortelen
1 lente-ui
½ bosje platte peterselie
3 el limoensap
4 el olijfolie
Zout, peper
300 g verse of diepgevroren erwtjes
1 dl groentebouillon
2 knoflookteentjes
200 g gezouten Emmentaler AOP
4 grote tortillawraps
Voorbereiding
Snijd de wortelen in heel kleine blokjes (brunoise). Hak de lente-ui en peterselie fijn. Maak een saus klaar met het limoensap, de olie, 2 el water, zout en peper en meng ze met de wortelen, lente-ui en peterselie.
Laat de erwtjes met de bouillon en knoflookteentjes 5-10 minuten afgedekt koken. Mix de erwtjes met 2-3 el groentefond grof tot puree met een staafmixer en laat afkoelen. Rasp de Emmentaler AOP in dikke krullen, meng ze met de erwtjes en kruid met zout en peper.
Smeer de erwtenpasta gelijkmatig uit over de tortilla’s en laat een rand van 1,5 cm. Vouw de tortilla’s dicht en bak ze 2-3 minuten aan elke kant in een pan. Snijd de quesadilla’s in stukken en serveer ze met de wortelsaus.