Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Aardappels à la risotto met champignons en Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
40
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time40 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
350 g vastkokende aardappels (nicola, charlotte, ...), geschild
1 el + 75 g boter
1 sjalot, fijngehakt
2,5 dl groentebouillon
2,5 dl vloeibare room
150 g witte champignons, in 4
150 g Tête de Moine AOP, geraspt
100 g boter
zout, peper
Garnituur
1 el platte peterselie, fijngeknipt
roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Rasp de aardappels met een grove rasp.
Smelt in een stoofpan 1 el boter en fruit de sjalot. Voeg de bouillon en de room toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de aardappels en de champignons toe. Bestrooi met zout en peper. Gaar 15 minuten. Voeg de Tête de Moine AOP en de rest van de boter toe. Roer goed. Gaar 5 minuten verder.
Schik de aardappels zoals risotto op de borden, door een uitsteekring te vullen. Garneer met platte peterselie en roosjes Tête de Moine AOP. Bestrooi met peper.