Aardappels à la risotto met champignons en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g vastkokende aardappels (nicola, charlotte, ...), geschild
  • 1 el + 75 g boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 2,5 dl vloeibare room
  • 150 g witte champignons, in 4
  • 150 g Tête de Moine AOP, geraspt
  • 100 g boter
  • zout, peper

Garnituur

  • 1 el platte peterselie, fijngeknipt
  • roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. Rasp de aardappels met een grove rasp.
  2. Smelt in een stoofpan 1 el boter en fruit de sjalot. Voeg de bouillon en de room toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de aardappels en de champignons toe. Bestrooi met zout en peper. Gaar 15 minuten. Voeg de Tête de Moine AOP en de rest van de boter toe. Roer goed. Gaar 5 minuten verder.
  3. Schik de aardappels zoals risotto op de borden, door een uitsteekring te vullen. Garneer met platte peterselie en roosjes Tête de Moine AOP. Bestrooi met peper.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept