Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Soufflé met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
15
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time15 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
40 g boter
60 g bloem
4 dl melk
1 mespuntje nootmuskaat
3 eieren, eigeel en eiwit van elkaar gescheiden
150 g Gruyère AOP, geraspt
1 el boter
Zout, peper
Voorbereiding
Smelt de boter in een steelpan. Klop de bloem met de gesmolten boter gedurende 1 minuut met een garde. Voeg de melk toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 2 minuten koken op een zacht vuur. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus afkoelen en voeg dan de Gruyère AOP en eigelen toe. Meng alles goed.
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten heel stijf en roer ze voorzichtig met een spatel onder het soufflémengsel. Beboter individuele ramequins. Vul tot 2/3 met de bereiding. Maak de randen goed vrij.