Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Risottoballetjes met eekhoorntjesbrood en Appenzeller®
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
250 g risottorijst
250 g eekhoorntjesbrood
80 g Appenzeller®
2 sjalotten
1 bosje peterselie
1 liter vlees- of groentebouillon
Bloem
Olijfolie
Peper en zout
Voorbereiding
Maak de paddenstoelen schoon, borstel ze en veeg ze voorzichtig schoon met een vochtige doek.
Schil en hak de sjalotten.
Hak de peterselie en rasp de Appenzeller®.
Bak de sjalotten in een kookpan op zacht vuur in twee eetlepels olijfolie.
Hak het eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de sjalotten.
Voeg de rijst toe en meng gedurende enkele minuten.
Voeg twee eetlepels warme bouillon toe en laat koken. Roer regelmatig en voeg bouillon toe telkens de rijst droog wordt.
Haal de risotto na een twintigtal minuten van het vuur en laat een half uur afkoelen.
Vorm balletjes met de hand, duw ze plat en haal ze door de bloem.
Bak de balletjes enkele minuten aan elke kant in een koekenpan met antiaanbaklaag in een straaltje olie, tot ze mooi goudgeel zijn.
Serveer warm met licht gegrilde schijfjes tomaat.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Appenzeller®
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
195 min.
Geroosterde knolselderij, saus met Tomme Vaudoise
42 min.
Gegratineerd witloof met Emmentaler AOP
65 min.
Zonder vlees
Quiche met Gruyère AOP, venkel en bleekselder
55 min.
Zonder vlees
Bladerdeeg-prei-kussens met Vacherin Fribourgeois gegratineerd
Focaccia met Gruyère AOP
60 min.
Gepofte aardappelen gevuld met spekblokjes en Emmenaler AOP Classic