Risottoballetjes met eekhoorntjesbrood en Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

  • 250 g risottorijst
  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 80 g Appenzeller®
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 liter vlees- of groentebouillon
  • Bloem
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Maak de paddenstoelen schoon, borstel ze en veeg ze voorzichtig schoon met een vochtige doek.
  2. Schil en hak de sjalotten.
  3. Hak de peterselie en rasp de Appenzeller®.
  4. Bak de sjalotten in een kookpan op zacht vuur in twee eetlepels olijfolie.
  5. Hak het eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de sjalotten.
  6. Voeg de rijst toe en meng gedurende enkele minuten.
  7. Voeg twee eetlepels warme bouillon toe en laat koken. Roer regelmatig en voeg bouillon toe telkens de rijst droog wordt.
  8. Haal de risotto na een twintigtal minuten van het vuur en laat een half uur afkoelen.
  9. Vorm balletjes met de hand, duw ze plat en haal ze door de bloem.
  10. Bak de balletjes enkele minuten aan elke kant in een koekenpan met antiaanbaklaag in een straaltje olie, tot ze mooi goudgeel zijn.
  11. Serveer warm met licht gegrilde schijfjes tomaat.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept