Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Focaccia met Gruyère AOP
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
250 g Gruyère AOP
3 takjes rozemarijn
20 g gist
500 g bloem
1 kl zout
0,5 dl olijfolie
200 g kerstomaten
1 bosje basilicum
3 el pesto rosso
100 g gerookte ham
Olijfolie om in te doppen
Grof zeezout
Voorbereiding
Haal de rozemarijnblaadjes van de stengels en snijd ze fijn.
Los de gist op in ongeveer 3 dl water.
Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en rozemarijn toe en kneed alles tot een elastisch deeg.
Dek af en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
Snijd de Gruyère AOP in plakken van 3 tot 5 mm dik.
Snijd de kerstomaten in twee en haal de blaadjes basilicum van de takjes.
Strooi een beetje bloem op een vel bakpapier.
Scheid het deeg in twee delen en rol op het bakpapier één deel fijn uit tot een rechthoek.
Doe alles in een vorm.
Spreid de pesto rosso uit op het deeg en garneer met ham en kaas.
Verdeel de kerstomaten erover met de gesneden kant naar boven toe en bestrooi met basilicum.
Rol de rest van het deeg uit tot een rechthoek van dezelfde grootte en dek de gegarneerde helft ermee af. Duw de randen goed aan.
Bestrijk het oppervlak met olijfolie en prik op verschillende plaatsen het deeg in met een vork.
Bestrooi met een beetje grof zout.
Zet ongeveer 15 minuten in een oven op 220°C, op de hoogste stand.
Laat 10 minuten afkoelen en snijd in stukken. (Kan warm of koud worden gegeten.)
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Le Gruyère AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
Zonder vlees
Geroosterde butternutpompoen met krullen Sbrinz AOP
75 min.
Aardappelkroketten met spekjes en Emmentaler AOP
Salade van komkommer, watermeloen en nectarine met Le Gruyère AOP Classic
Zonder vlees
Bulgursalade
25 min.
Rigatoni met geplette tomatenen palmkool, crumble van oregano en Le Gruyère AOP
50 min.
Hachis parmentier met bospaddenstoelen en Gruyère AOP