Hachis parmentier met bospaddenstoelen en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g aardappelen, geschild, in stukjes gesneden
  • 1 dl melk
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 250 g Gruyère AOP, geraspt
  • 1 + 1 + 1 el olijfolie
  • 300 g bospaddenstoelen, schoongemaakt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 200 g rundergehakt
  • 1 kl boter
  • Zout, peper

Garnituur

  • Blaadjes platte peterselie

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen in een kookpan met gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Giet af. Maak puree met een pureestamper of pureerzeef. Voeg de melk en nootmuskaat toe. Kruid zo nodig bij. Doe de helft van de geraspte Gruyère AOP erbij. Zet opzij.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de paddenstoelen 2 à 3 minuten. Zet opzij. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de uien. Zet opzij. Verhit de resterende olijfolie en bak het gehakt in kleine hoeveelheden.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een gratineerschotel. Leg een laagje met de helft van de uien, het rundergehakt en de paddenstoelen. Verdeel de puree erover. Eindig met de rest van het rundergehaktmengsel. Bestrooi met de rest van de Gruyère AOP. Gratineer 15 minuten in de oven. Versier met blaadjes platte peterselie.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept