Fijnproeverssalade met Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sherryvinaigrette

  • 2 el sherryazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 bosje bieslook, geciseleerd
  • 1 el olijfolie
  • 150 g kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 2 avocado’s, ontpit
  • 2 el citroensap
  • 8 kerstomaten, in 2 gesneden
  • Een handvol rucola
  • 100 g Emmentaler AOP, in krullen
  • 1 mespuntje paprika
  • Zout, peper

Voorbereiding

Sherryvinaigrette

  1. Meng de sherryazijn, zout, peper en olijfolie in een kom. Doe de bieslook erbij. Bewaar op een koele plaats.
  1. Verhit olijfolie in een pan. Braad de kippenlevertjes snel aan. Kruid met zout en peper. Houd warm. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in fijne plakjes. Bestrijk ze met citroensap.
  2. Verdeel de kippenlevertjes over de borden met de plakjes avocado, kerstomaten en rucola. Kruid met zout en peper. Garneer met de krullen Emmentaler AOP. Bestrooi met paprika. Nappeer met vinaigrette.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept