Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Fijnproeverssalade met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Gemakkelijk
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Sherryvinaigrette
2 el sherryazijn
5 el olijfolie
1/2 bosje bieslook, geciseleerd
1 el olijfolie
150 g kippenlevertjes, schoongemaakt
2 avocado’s, ontpit
2 el citroensap
8 kerstomaten, in 2 gesneden
Een handvol rucola
100 g Emmentaler AOP, in krullen
1 mespuntje paprika
Zout, peper
Voorbereiding
Sherryvinaigrette
Meng de sherryazijn, zout, peper en olijfolie in een kom. Doe de bieslook erbij. Bewaar op een koele plaats.
Verhit olijfolie in een pan. Braad de kippenlevertjes snel aan. Kruid met zout en peper. Houd warm. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in fijne plakjes. Bestrijk ze met citroensap.
Verdeel de kippenlevertjes over de borden met de plakjes avocado, kerstomaten en rucola. Kruid met zout en peper. Garneer met de krullen Emmentaler AOP. Bestrooi met paprika. Nappeer met vinaigrette.