Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Koude erwtensoep met Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 el olijfolie
1 grote ui, gehakt
1 knoflookteen, gehakt
4 takjes munt
¾ l kippenbouillon
400 g erwten
3 el Tête de Moine AOP, geraspt, gemengd met
2 el platte peterselie, fijngehakt
1 kl karwij- of komijnzaad
Peper en zout
Garnituur
4 blaadjes munt
12 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Verwarm de olijfolie in een braadpan. Laat de ui en knoflook zweten gedurende 5 minuten, zonder te laten kleuren. Voeg takjes munt en bouillon toe. Breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten sudderen. Verwijder de munttakjes. Voeg de munt en erwten toe. Breng opnieuw aan de kook. Laat nog 10 minuten verder garen.
Mix de erwten tot een zo glad mogelijke puree. Voeg de geraspte Tête de Moine AOP toe. Voeg peper en zout toe. Zet op een koele plaats gedurende 1 uur.
Verdeel de soep over diepe borden, kommen of glazen. Bestrooi met de karwij- of komijnzaden. Versier met de muntblaadjes. Voeg ten slotte de roosjes Tête de Moine AOP toe.