Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade van geroosterde groenten en blokjes Emmentaler AOP, pompelmoesvinaigrette
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 bosje groene asperges, schoongemaakt, in 3
200 g troskerstomaatjes
1 courgette, in schuine schijfjes
1 rode paprika + 1 gele paprika, ontpit, in reepjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
2 kroppen little gem, blaadjes losgehaald
Zout, peper
Pompelmoesvinaigrette
1 dl vers pompelmoessap
Sap van ½ limoen
2 el olijfolie
Garnituur
150 g Emmentaler AOP, in blokjes
Partjes pompelmoes
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pompelmoesvinaigrette
Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg zout en peper toe. Zet apart.
Haal in een kom de groenten en het knoflook door de olijfolie, zout en peper. Verdeel alle groenten in één laag over de bakplaat. Rooster gedurende ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen. Laat uitlekken. Zet apart.
Meng de sla en de groenten in een slakom.
Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette van pompelmoes over. Garneer met blokjes Emmentaler AOP en partjes pompelmoes.