Salade van geroosterde groenten en blokjes Emmentaler AOP, pompelmoesvinaigrette

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bosje groene asperges, schoongemaakt, in 3
  • 200 g troskerstomaatjes
  • 1 courgette, in schuine schijfjes
  • 1 rode paprika + 1 gele paprika, ontpit, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 kroppen little gem, blaadjes losgehaald
  • Zout, peper

Pompelmoesvinaigrette

  • 1 dl vers pompelmoessap
  • Sap van ½ limoen
  • 2 el olijfolie

Garnituur

  • 150 g Emmentaler AOP, in blokjes
  • Partjes pompelmoes

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pompelmoesvinaigrette

  1. Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg zout en peper toe. Zet apart.
  1. Haal in een kom de groenten en het knoflook door de olijfolie, zout en peper. Verdeel alle groenten in één laag over de bakplaat. Rooster gedurende ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen. Laat uitlekken. Zet apart.
  2. Meng de sla en de groenten in een slakom.
  3. Verdeel de salade over de borden. Lepel er wat vinaigrette van pompelmoes over. Garneer met blokjes Emmentaler AOP en partjes pompelmoes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept