Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tilsiter-bollen met port-druiven
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
Tilsiter-bolletjes:
100 g oudbakken witbrood, zonder korst gekruimeld
150 g roomkwark, 2 EL honing
30 g boter, vloeibaar
2 eieren, 1 snufje zout
ca. 50 g meel
150 g milde Tilsiter, in 15-20 blokjes gesneden
Pompernikkel, gekruimeld
Bruine suiker
Portdruiven:
1 el boter
200 g witte druiven, gehalveerd
1 dl witte port
Voorbereiding
Tilsiter-bolletjes:
Voor de Tilsiter-bolletjes brood, kwark, honing, boter, eieren en zout goed mengen. Zo veel meel toevoegen dat de massa goed vormbaar is. Met de hand koekjes vormen, in het midden een Tilsiter-blokje stoppen en het geheel tot een bolletje vormen (in totaal 15-20 bolletjes).
De Tilsiter-bolletjes in zacht kokend water 5-10 minuten laten trekken. Pompernikkel en een beetje bruine suiker mengen en de afgedropen bolletjes erdoor rollen.
Boter in een pan smelten, druiven toevoegen, verhitten, port toevoegen, even laten koken en druiven door het fond zwenken.
Tilsiter-bolletjes op borden schikken en de portdruiven erbij leggen. Met het fond bedruppelen.