Tilsiter-bollen met port-druiven

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Tilsiter-bolletjes:

  • 100 g oudbakken witbrood, zonder korst gekruimeld
  • 150 g roomkwark, 2 EL honing
  • 30 g boter, vloeibaar
  • 2 eieren, 1 snufje zout
  • ca. 50 g meel
  • 150 g milde Tilsiter, in 15-20 blokjes gesneden
  • Pompernikkel, gekruimeld
  • Bruine suiker

Portdruiven:

  • 1 el boter
  • 200 g witte druiven, gehalveerd
  • 1 dl witte port

Voorbereiding

Tilsiter-bolletjes:

  1. Voor de Tilsiter-bolletjes brood, kwark, honing, boter, eieren en zout goed mengen. Zo veel meel toevoegen dat de massa goed vormbaar is. Met de hand koekjes vormen, in het midden een Tilsiter-blokje stoppen en het geheel tot een bolletje vormen (in totaal 15-20 bolletjes).
  2. De Tilsiter-bolletjes in zacht kokend water 5-10 minuten laten trekken. Pompernikkel en een beetje bruine suiker mengen en de afgedropen bolletjes erdoor rollen.
  3. Boter in een pan smelten, druiven toevoegen, verhitten, port toevoegen, even laten koken en druiven door het fond zwenken.
  4. Tilsiter-bolletjes op borden schikken en de portdruiven erbij leggen. Met het fond bedruppelen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept