Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Feuilletés van Etivaz AOP, saus van porto en rode bessen
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
1
min.
Delen
Delen
Cook/bake time37 min.
Ingrediënten
Voor 4 feuilletés
1 dl kalfsfond
1 dl groentebouillon
1 dl rode porto
4 el rodebessengelei
2 el suiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
1 pijpje kaneel
2 el gedroogde veenbessen
1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
150 g Etivaz AOP, in staafjes van 6 x 3 cm
Voorbereiding
Porto en rode bessensaus: kook in een stoofpan met dikke bodem de kalfsfond, de bouillon, de porto, de suiker, de sinaasappelrasp, de kaneel en de veenbessen tot ongeveer 2/3 in, tot een stroperige saus. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op het werkblad. Snij rechthoeken van 8 x 4 cm. Plaats midden op elke rechthoek een staafje Etivaz AOP. Vouw de randen naar binnen. Bak gedurende ongeveer 12 minuten in de oven.
Verdeel de feuilletés over de borden. Lepel er wat porto en rode bessensaus over.