Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
20
min.
Delen
Delen
Cook/bake time20 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
7,5 dl groentebouillon
2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
Zout, peper
Knoflookcroutons
100 g oud brood, in blokjes
2 el olijfolie
½ tl knoflookpoeder
50 g Appenzeller®, blokjes
Garnituur
Venkelblad
Voorbereiding
Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.
Knoflookcroutons
Bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met antikleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.
Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.