Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Vacherin Fribourgeois AOP-soep met gebakken eekhoorntjesbrood
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 sjalot, fijn gehakt
3 el boter
2 el meel
5 dl koude kalfsfond of bouillon
2 dl room
150 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
Een beetje witte wijn
Zout, peper
Paddenstoelen
100 g eekhoorntjesbrood, in plakjes
Braadboter
1 sjalot, fijn gehakt en gefruit
De blaadjes van 2 takjes tijm
1 scheutje wijnazijn
Zout, peper
Voorbereiding
Sjalotten in de boter fruiten, meel toevoegen en ook even fruiten. Koude fond erbij gieten, al roerende aan de kook laten komen en even laten sudderen.
Room toevoegen, aan de kook laten komen en dan de kaas in de soep smelten. Op smaak brengen met witte wijn, zout en peper.
Eekhoorntjesbrood in de braadboter bakken, sjalotten en tijm toevoegen, met wijn, zout en peper op smaak brengen.
Soep in voorverwarmde borden scheppen en het eekhoorntjesbrood erop garneren.