Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Risotto met venkel en L’Etivaz AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 prsonen
Risotto
1 ui, fijngehakt
Boter om te slinken
350 g risottorijst (bv. Carnaroli)
1 dl witte wijn
8-9 dl bouillon, warm
2 venkels (ong. 500 g), schoongemaakt, in kleine blokjes gesneden
2-3 eetlepels room
Zout, peper
Gebakken venkel
1 venkel (ong. 250 g), schoongemaakt, in schijfjes gesneden
Vaste of vloeibare braadboter
Zout, peper
75 g pikante salami, in fijne plakjes gesneden
75 g L’Etivaz AOP, geraspt
Voorbereiding
Risotto
Laat de ui slinken in de boter. Voeg de rijst toe en stoof. Leng aan met de witte wijn of bouillon. Giet de bouillon er geleidelijk bij. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje en roer vaak. Voeg de venkel toe en laat de risotto nog 10 min. op het vuur staan. Blijf regelmatig roeren, doe de room erbij en kruid met zout en peper.
Gebakken venkel
Bak de venkel gaar in de braadboter op een middelhoog vuur totdat die een goudbruine kleur krijgt. Kruid met zout en peper en houd warm. Braad de salami kort aan in dezelfde pan totdat die krokant is.
Serveer de risotto in diepe borden en doe de venkel en salami erbij. Garneer met geraspte L’Etivaz.