Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Witloof-venkelsalade met Gruyère AOP Réserve
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g kerstomaatjes
1 el olijfolie
1 venkelknol, in reepjes
3 stronken witloof, in reepjes
3 stronken rode witloof, in reepjes
1 el citroensap
Zout, peper
Mosterdvinaigrette
2 el Dijonmosterd
2 el wittewijnazijn
½ teentje knoflook, geperst
2 el olijfolie
Garnituur
Gruyère AOP Réserve, in reepjes
Een handvol/handje waterkers
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Mosterdvinaigrette
Meng in een schaal de mosterd, de wittewijnazijn, het knoflook, het zout, de peper en de olijfolie. Zet opzij.
Bestrijk de tomaten met 1 el olie. Bestrooi met zout en peper. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 7 à 10 minuten in de oven. Zet apart.
Meng in een kom de venkel en de 2 soorten witloof met het citroensap.
Verdeel de venkel, het witloof en de tomaatjes over de borden. Lepel er wat mosterdvinaigrette over. Garneer met Gruyère AOP Réserve en waterkers.