Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Tilsiter-risotto met fruit-groente
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bakpapier voor de plaat
Aluminiumfolie om af te dekken
Fruit-groente
1-2 rode uien, in plakjes gesneden
2-3 knoflookteentjes, gehalveerd
1 knolselderij, ca. 350 g, schoongemaakt, in ca. 1,5 cm dikke plakken gesneden
400 g raapjes, schoongemaakt, over de lengte in ca. 1 cm dikke plakken gesneden
½ bosje tijm
2-3 el braadboter, vloeibaar, of braadcrème
Elk 2 appels en peren, geschild, klokhuis verwijderd, in schijven gesneden
1 el braadboter, vloeibaar, of braadcrème
2 tl ongeraffineerde suiker
Grof zout
Risotto
1 ui, gehakt
1 knoflookteentje, geperst
2 el boter
350-400 g risottorijst
1,5 dl (alcoholvrije) appelwijn
1 laurierblad
9 dl groentebouillon, heet
3-4 el halfvolle room
100 g pikante Tilsiter, geraspt
Zout, peper, nootmuskaat
Pikante Tilsiter, geraspt, voor het bestrooien
Voorbereiding
Fruit-groente
Fruit-groente en tijm met braadboter mengen en op de voorbereide plaat verdelen. Met aluminiumfolie afdekken.
Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 15 minuten garen. Folie verwijderen. Peren, appels, braadboter en suiker mengen, door de groente verdelen, niet afgedekt nog eens 15-18 minuten braden, dan zouten.
Risotto
Uien en knoflook in de boter fruiten. Rijst toevoegen, meefruiten totdat ze glazig wordt. Met appelwijn blussen en helemaal inkoken. Laurier toevoegen. Steeds een beetje bouillon toevoegen, zodat de rijst altijd met vloeistof bedekt is. Onder regelmatig roeren ca. 18-20 minuten laten sudderen. Room en Tilsiter erdoor mengen, kruiden.
Groente en risotto opdienen. Serveren met Tilsiter.