Kikkererwtensoep met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 g Gruyère AOP
  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 1 ui
  • 200 g selderij
  • 300 g aardappelen
  • 200 g wortels
  • 200 g boerenkool
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 zakje saffraan
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • ½ bosje lavas of bieslook

Voorbereiding

  1. Week de kikkererwten een nacht in koud water. Kook ze de volgende dag in vers water gedurende ongeveer 60 minuten en giet af.
  2. Snijd de ui fijn. Snijd de selderij, aardappelen en wortels in blokjes en de boerenkool in fijne reepjes. Verwarm de olie en stoof er de groenten en aardappelen in. Bestrooi met de saffraan en roer. Bevochtig met 1,2 liter water. Mix ongeveer een kop kikkererwten met een beetje kookvocht tot puree.
  3. Voeg de puree toe aan de soep, samen met de hele kikkererwten en laurierblaadjes. Kruid met peper en zout en kook op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
  4. Snijd de gruyère AOP in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de lavas fijn. Schenk de soep in borden of kommen. Garneer met de Gruyère AOP en bestrooi met lavas.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept