Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kikkererwtensoep met Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
125 g Gruyère AOP
200 g gedroogde kikkererwten
1 ui
200 g selderij
300 g aardappelen
200 g wortels
200 g boerenkool
2 el koolzaadolie
1 zakje saffraan
2 laurierblaadjes
Peper en zout
½ bosje lavas of bieslook
Voorbereiding
Week de kikkererwten een nacht in koud water. Kook ze de volgende dag in vers water gedurende ongeveer 60 minuten en giet af.
Snijd de ui fijn. Snijd de selderij, aardappelen en wortels in blokjes en de boerenkool in fijne reepjes. Verwarm de olie en stoof er de groenten en aardappelen in. Bestrooi met de saffraan en roer. Bevochtig met 1,2 liter water. Mix ongeveer een kop kikkererwten met een beetje kookvocht tot puree.
Voeg de puree toe aan de soep, samen met de hele kikkererwten en laurierblaadjes. Kruid met peper en zout en kook op een zacht vuur tot de groenten gaar zijn.
Snijd de gruyère AOP in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de lavas fijn. Schenk de soep in borden of kommen. Garneer met de Gruyère AOP en bestrooi met lavas.