Salade en gepaneerde Tomme Vaudoise

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 Tommes Vaudoises (van 100 g elk)
  • 500 g gemengde sla (bv. jonge scheuten)
  • 1 bosje radijzen, 1 komkommer, 1 sjalot
  • 2 kl frambozengelei
  • 1 kl dijonmosterd
  • 3 el frambozenazijn
  • Peper en zout
  • 6 el olijfolie
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 30 g amandelschilfers
  • 40 g boter

Voorbereiding

  1. Kuis, was en droog de sla. Scheur de blaadjes in kleine stukken.
  2. Kuis de radijzen, was ze en snijd ze in rondjes. Was en schil eventueel de komkommer en snijd in rondjes.
  3. Schil de sjalot en snijd in kleine blokjes. Meng de gelei en mosterd.
  4. Voeg de azijn, peper en zout toe. Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe.
  5. Roer de blokjes sjalot eronder.
  6. Klop het ei los in een diep bord. Meng het paneermeel met de amandelschilfers in een tweede bord. Haal de Tommes Vaudoises eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de Tommes Vaudoises aan elke kant goudgeel gedurende 3 minuten. Draai regelmatig om.
  7. Meng de ingrediënten van de salade met de vinaigrette en dresseer samen met de gepaneerde Tomme Vaudoise op elk bord.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept