Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade en gepaneerde Tomme Vaudoise
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 Tommes Vaudoises (van 100 g elk)
500 g gemengde sla (bv. jonge scheuten)
1 bosje radijzen, 1 komkommer, 1 sjalot
2 kl frambozengelei
1 kl dijonmosterd
3 el frambozenazijn
Peper en zout
6 el olijfolie
1 ei
50 g paneermeel
30 g amandelschilfers
40 g boter
Voorbereiding
Kuis, was en droog de sla. Scheur de blaadjes in kleine stukken.
Kuis de radijzen, was ze en snijd ze in rondjes. Was en schil eventueel de komkommer en snijd in rondjes.
Schil de sjalot en snijd in kleine blokjes. Meng de gelei en mosterd.
Voeg de azijn, peper en zout toe. Voeg geleidelijk aan de olijfolie toe.
Roer de blokjes sjalot eronder.
Klop het ei los in een diep bord. Meng het paneermeel met de amandelschilfers in een tweede bord. Haal de Tommes Vaudoises eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de Tommes Vaudoises aan elke kant goudgeel gedurende 3 minuten. Draai regelmatig om.
Meng de ingrediënten van de salade met de vinaigrette en dresseer samen met de gepaneerde Tomme Vaudoise op elk bord.