Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Savooikool in een notenkorstje
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
65
min.
Delen
Delen
Cook/bake time65 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 rookworst
800 g gekuiste savooikool, ongeveer 400 g
Zout
600 g aardappelen
3 peren
200 g Emmentaler AOP
3 eieren
2 dl melk
150 g séré à la crème
1 el mosterd
Peper
100 g noten
15 g nootjes boter
Voorbereiding
Kook de worst in ruisend water gedurende 45 minuten.
Snijd de bladeren van de savooikool en hak ze grof. Blancheer ze in een grote kookpan met gezouten water. Giet af en koel af met koud water. Knijp de savooikool lichtjes uit.
Schil de aardappelen, snijd ze in plakken van 5 mm en kook ze in gezouten, kokend water. Schil de peren en snijd ze in plakjes. Leg de aardappelen en peren in een ovenschotel en verdeel de kool erover.
Rasp de Emmentaler AOP fijn. Klop de eieren met de melk, de séré, de mosterd en 100 g kaas. Kruid met peper en zout en giet over de kool. Bak gedurende 15 minuten op 180°C.
Hak de noten grof, meng ze onder de rest van de kaas en verdeel over de gratin. Voeg wat nootjes boter toe en zet opnieuw 15-20 minuten in de oven.