Savooikool in een notenkorstje

0.0 Sterren / 0 Stemmen
65 min.
Cook/bake time 65 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rookworst
  • 800 g gekuiste savooikool, ongeveer 400 g
  • Zout
  • 600 g aardappelen
  • 3 peren
  • 200 g Emmentaler AOP
  • 3 eieren
  • 2 dl melk
  • 150 g séré à la crème
  • 1 el mosterd
  • Peper
  • 100 g noten
  • 15 g nootjes boter

Voorbereiding

  1. Kook de worst in ruisend water gedurende 45 minuten.
  2. Snijd de bladeren van de savooikool en hak ze grof. Blancheer ze in een grote kookpan met gezouten water. Giet af en koel af met koud water. Knijp de savooikool lichtjes uit.
  3. Schil de aardappelen, snijd ze in plakken van 5 mm en kook ze in gezouten, kokend water. Schil de peren en snijd ze in plakjes. Leg de aardappelen en peren in een ovenschotel en verdeel de kool erover.
  4. Rasp de Emmentaler AOP fijn. Klop de eieren met de melk, de séré, de mosterd en 100 g kaas. Kruid met peper en zout en giet over de kool. Bak gedurende 15 minuten op 180°C.
  5. Hak de noten grof, meng ze onder de rest van de kaas en verdeel over de gratin. Voeg wat nootjes boter toe en zet opnieuw 15-20 minuten in de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept