Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Groentesoufflé met Gruyère AOP en Emmentaler AOP
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 ovenschotel van 31 cm lengte
Boter voor de schotel
500 g groente naar keuze, bijv. broccoli, bloemkool, raapjes, bonen, courgette
Zout, peper uit de molen
50 g boter
70 g meel
5 dl melk
100 g pikante Gruyère AOP, geraspt
100 g pikante Emmentaler AOP, geraspt
Zout, peper, nootmuskaat
1 rode peperoni, ontpit
1 bosui, fijn gesneden
6 eidooiers
6 eiwitten, stijf geklopt
Voorbereiding
De groenten in hapklare stukjes snijden, met zout en peper kruiden, in stoom knapperig garen en in de beboterde schotel verdelen.
Boter in een pan smelten, meel toevoegen en zonder te bruinen 1 minuut laten trekken.
Melk al roerende toevoegen, aan de kook laten komen en 2 minuten op kleine vlam laten sudderen.
De Gruyère AOP en Emmentaler AOP erdoor roeren en met zout, peper en nootmuskaat krachtig op smaak brengen.
Driekwart van de peperoni fijn snijden. Overige peperoni in fijne reepjes snijden en samen met een beetje bosuitjes opzij zetten voor de garnering.
In blokjes gesneden peperoni en bosuitjes met eidooiers mengen.
Eiwit door de kaasmassa roeren en over de groenten verdelen. Garneren met peperonireepjes en resterende bosuitjes.
In de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 30 minuten bakken.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Le Gruyère AOP
Emmentaler AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
195 min.
Geroosterde knolselderij, saus met Tomme Vaudoise
Surprise-eieren met Tomme Vaudoise
Zonder vlees
Velouté van geroosterde pompoen, minispiesjes van Appenzeller®
Zonder vlees
Tilsiter-Kräpflein (beignets)
Penne met Sbrinz AOP uit Ticino
Zonder vlees
Risotto met Vacherin Fribourgeois AOP geparfumeerd met Luikse siroop en fricassee van kardoen met truffel