Groentesoufflé met Gruyère AOP en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenschotel van 31 cm lengte
  • Boter voor de schotel
  • 500 g groente naar keuze, bijv. broccoli, bloemkool, raapjes, bonen, courgette
  • Zout, peper uit de molen
  • 50 g boter
  • 70 g meel
  • 5 dl melk
  • 100 g pikante Gruyère AOP, geraspt
  • 100 g pikante Emmentaler AOP, geraspt
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 1 rode peperoni, ontpit
  • 1 bosui, fijn gesneden
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten, stijf geklopt

Voorbereiding

  1. De groenten in hapklare stukjes snijden, met zout en peper kruiden, in stoom knapperig garen en in de beboterde schotel verdelen.
  2. Boter in een pan smelten, meel toevoegen en zonder te bruinen 1 minuut laten trekken.
  3. Melk al roerende toevoegen, aan de kook laten komen en 2 minuten op kleine vlam laten sudderen.
  4. De Gruyère AOP en Emmentaler AOP erdoor roeren en met zout, peper en nootmuskaat krachtig op smaak brengen.
  5. Driekwart van de peperoni fijn snijden. Overige peperoni in fijne reepjes snijden en samen met een beetje bosuitjes opzij zetten voor de garnering.
  6. In blokjes gesneden peperoni en bosuitjes met eidooiers mengen.
  7. Eiwit door de kaasmassa roeren en over de groenten verdelen. Garneren met peperonireepjes en resterende bosuitjes.
  8. In de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 30 minuten bakken.
Bon
Appétit