Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Penne met Sbrinz AOP uit Ticino
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 tot 3 el geraspte Sbrinz AOP
50 g geraspte Sbrinz AOP, apart
300 g penne
Boter (om te stoven)
2 teentjes knoflook
Blaadjes van 1 takje rozemarijn
200 g prei
100 g zongedroogde tomaten op olie
125 g room
Peper en zout naar smaak
1 el balsamicoazijn
1 bosje bieslook, grofgehakt
100 g spek
Voorbereiding
Hak de knoflook fijn. Snijd de prei en de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
Snijd het spek in reepjes en rooster.
Stoof de knoflook en rozemarijn in de boter, voeg de knoflook toe, laat 5 minuten stoven en voeg dan de zongedroogde tomaten toe. Voeg ten slotte de room toe. Kruid met peper en zout.
Kook ondertussen de penne in ruim water, giet af en meng onder de saus.
Voeg 2 tot 3 eetlepels Sbrinz AOP, de bieslook en het geroosterde spek net voor het serveren toe.