Brick met Appenzeller® SURCHOIX

0.0 Sterren / 0 Stemmen
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300 g Appenzeller® SURCHOIX
  • 500 g aardappelen
  • 100 g blokjes boerenham
  • 10 vellen brickdeeg
  • 10 cl olijfolie
  • Grof zout, peper uit de molen

Voorbereiding

  1. Was de aardappelen en kook ze in hun jasje in ruim water met grof zout. Laat afkoelen, schil en snijd in grove blokjes. Snijd 200 g Appenzeller® SURCHOIX in kleine blokjes.
  2. Bak de aardappelen in een warme koekenpan in een straaltje olijfolie. Voeg zodra de aardappelen goudbruin zijn de blokjes Appenzeller® SURCHOIX en de hamblokjes toe. Laat nog 2 minuten garen en neem dan van het vuur. Proef en breng desgewenst op smaak met peper.
  3. Snijd de brickvellen in stroken en de resterende 100 g Appenzeller® SURCHOIX in driehoeken.
  4. Leg een eetlepel aardappelbereiding op een strook brickdeeg en plooi tot een driehoek. Doe een straaltje olijfolie in een warme pan en bak de driehoekjes 2 minuten aan elke kant. Leg de driehoekjes wanneer ze goudgeel zijn op keukenrol.
  5. Schik de krokante driehoekjes op een bord en versier met enkele driehoekjes Appenzeller® SURCHOIX. Serveer meteen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept