Emmentaler AOP met coulis van aardappel, groentetagliatelle en zwarte truffel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g Emmentaler AOP Réserve
  • 400 g Vitelotte-aardappelen
  • 1 grote Blue Belle-aardappel
  • 3 zwarte radijzen
  • 3 rode radijzen
  • 2 schorseneren
  • 20 g graanmosterd
  • 1 plakje zwarte truffel
  • 1 el olijfolie
  • 2 el room
  • 1 kl witte azijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • Kapucijnbloemetjes (facultatief)

Voorbereiding

  1. Snijd 4 dikke plakken Emmentaler AOP Réserve (1cm x 2 cm x 10 cm lang). Kruid ze met peper.
  2. Kook de Blue Belle-aardappel in water, mix, voeg een eetlepel room en een eetlepel kookwater toe (om een coulis van aardappel te maken en geen puree), kruid bij.
  3. Snijd de rode radijzen fijn, leg ze in koud water.
  4. Snijd de zwarte radijzen, de schorseneren en Vitelotte-aardappelen met een dunschiller in fijne plakjes (om er tagliatelle van te maken). Bak ze op 160°C in zonnebloemolie. Kruid bij.
  5. Leg de plakken Emmentaler AOP in een koekenpan gedurende 10 seconden (om ze een beetje op te warmen).
  6. Snijd het plakje truffel in staafjes.

Vinaigrette

  1. Klop de olijfolie op samen met de room, voeg een straaltje witte azijn toe.

Dresseren

  1. Giet in elk bord wat aardappelcoulis, voeg de vinaigrette toe, leg de plak Emmentaler AOP Réserve erop, de groentetagliatelle, voeg de staafjes truffel toe en versier met de rode radijs en kapucijnbloemetjes.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept