Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Zomersalade met Raclette Suisse, gegrilde abrikozen en tomatenpesto
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 porties
Pesto
100 g gedroogde tomaten in olie
1 eetlepel tomatenconcentraat
50 g geroosterde pijnboompitten
3-4 eetlepels olijfolie
Zout, peper
Salade
6 rijpe abrikozen
200 g Raclette Suisse
2 eetlepels spek in kleine blokjes
2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
Ongeveer 80 g gemengde salade, gewassen
Sap van een halve citroen
Voorbereiding
Pesto
Laat de gedroogde tomaten uitlekken en mix ze samen met het tomatenconcentraat, de helft van de pijnboompitten en de olijfolie. Kruid de pesto met zout en peper.
Salade
Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit. Dompel de halve abrikozen in olijfolie, leg ze in een grillschaaltje op een hete barbecue (of in de oven) en laat ze 4-5 minuten op middelhoog vuur grillen.
Snijd de kaas in kleine blokjes en bestrooi de abrikozen rijkelijk. Voeg de spekreepjes en gehakte rozemarijn toe. Smelt de kaas.
Marineer de salade in een beetje citroensap en olijfolie. Dresseer per bord drie abrikozenhelften met wat salade en pesto en bestrooi alles met de resterende pijnboompitten.