Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Cannelés met Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
65
min.
Delen
Delen
Cook/bake time65 min.
Ingrediënten
Voor 6 personen
200 g Emmentaler AOP
50 cl melk
80 g boter
1 heel ei
1 eidooier
150 g bloem
Fijn zout
Peper uit de molen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 210°C.
Breng in een kookpan de melk aan de kook en voeg de boter in stukjes toe.
Meng in een kom het hele ei met de eidooier en kruid met peper en zout.
Doe de bloem en het ei in de blender, zet op een hoge stand en giet de warme melk er in een straaltje bij. Voeg de vooraf geraspte Emmentaler AOP toe en blijf mengen tot een homogeen deeg.
Breng op smaak met fijn zout en peper uit de molen.
Giet het verkregen mengsel in kleine siliconen cannelévormpjes en laat 45 minuten bakken in de oven.