Salade van aardappel en prei met Emmentaler AOP URTYP®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

4 personen

Dijon mosterdvinaigrette

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 500 g krielaardappeltjes, ongepeld
  • 4 prei, in stronken gesneden
  • 3 stengels lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes
  • 2 el dille, versnipperd
  • 2 el bieslook, versnipperd
  • 2 el platte peterselie, gehakt
  • 200 g spekblokjes
  • 1 handvol radijsjes, in plakjes
  • 150 g Emmentaler AOP Urtyp®, in blokjes
  • zout, peper

Voorbereiding

Dijon mosterdvinaigrette

  1. Meng azijn, mosterd, zout, peper en olijfolie in een kommetje. Zet koel.
  1. Kook de aardappelen 12 minuten in gezouten water (afhankelijk van de grootte). Stoom de prei gedurende 15 tot 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de aardappelen in vieren en de prei in tagliatelle. Lepel wat vinaigrette over de warme aardappelen en de prei. Voeg lente-uien, rode ui, dille, bieslook en peterselie toe. Meng goed en zet opzij. Bak de spekjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg tot slot de spek en de radijsjes toe aan de salade.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept