Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade van aardappel en prei met Emmentaler AOP URTYP®
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
4 personen
Dijon mosterdvinaigrette
2 el witte wijnazijn
1 tl Dijon mosterd
2 el olijfolie
500 g krielaardappeltjes, ongepeld
4 prei, in stronken gesneden
3 stengels lente-uien, in ringetjes gesneden
1 rode ui, in plakjes
2 el dille, versnipperd
2 el bieslook, versnipperd
2 el platte peterselie, gehakt
200 g spekblokjes
1 handvol radijsjes, in plakjes
150 g Emmentaler AOP Urtyp®, in blokjes
zout, peper
Voorbereiding
Dijon mosterdvinaigrette
Meng azijn, mosterd, zout, peper en olijfolie in een kommetje. Zet koel.
Kook de aardappelen 12 minuten in gezouten water (afhankelijk van de grootte). Stoom de prei gedurende 15 tot 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappelen in vieren en de prei in tagliatelle. Lepel wat vinaigrette over de warme aardappelen en de prei. Voeg lente-uien, rode ui, dille, bieslook en peterselie toe. Meng goed en zet opzij. Bak de spekjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg tot slot de spek en de radijsjes toe aan de salade.