Taartje met blauwe bosbessen en Tête de Moine AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 6 personen

Zanddeeg

  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 70 g poedersuiker
  • 2 eieren

Garnituur

  • 6 roosjes Tête de Moine AOP
  • 500 g blauwe bosbessen
  • 50 g poedersuiker

Voorbereiding

  1. Bereid het zanddeeg: Meng in een kom, of in de kom van de keukenrobot, de bloem en suiker en voeg er beetje bij beetje de in blokjes gesneden boter op kamertemperatuur aan toe. Meng tot een homogene bol deeg. Verpak in huishoudfilm en leg een uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit met een deegrol en bekleed er kleine taartvormpjes mee. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en bakerwten (zoals gedroogde kikkererwten of linzen) om het deeg blind te bakken. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen in een kom de bosbessen met de suiker. Laat de taartbodems, zodra ze mooi goudgeel zijn, afkoelen en verdeel de bosbessen erover. Leg net voor het serveren op elk taartje een mooi roosje Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept