Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Taartje met blauwe bosbessen en Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 personen
Zanddeeg
200 g bloem
100 g boter
70 g poedersuiker
2 eieren
Garnituur
6 roosjes Tête de Moine AOP
500 g blauwe bosbessen
50 g poedersuiker
Voorbereiding
Bereid het zanddeeg: Meng in een kom, of in de kom van de keukenrobot, de bloem en suiker en voeg er beetje bij beetje de in blokjes gesneden boter op kamertemperatuur aan toe. Meng tot een homogene bol deeg. Verpak in huishoudfilm en leg een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit met een deegrol en bekleed er kleine taartvormpjes mee. Leg in elk vormpje een stuk bakpapier en bakerwten (zoals gedroogde kikkererwten of linzen) om het deeg blind te bakken. Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een kom de bosbessen met de suiker. Laat de taartbodems, zodra ze mooi goudgeel zijn, afkoelen en verdeel de bosbessen erover. Leg net voor het serveren op elk taartje een mooi roosje Tête de Moine AOP.