Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Salade van pompoen met champignons en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
Saus
200 g Gruyère AOP 6 maanden
200 g champignonmix
2 kl olijfolie
500 g pompoenvlees, bv. muskaatpompoen
2 el witte balsamicoazijn
2 takken selderij
200 g gemengde sla
Voorbereiding
Saus
Meng het citroensap, de olijfolie en pompoenpitolie met de honing. Kruid met peper en zout.
Kuis de champignons en snijd de grootste in twee. Stoof ze in 1 eetlepel olie gedurende ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de champignons toe aan de saladedressing. Snijd de pompoen in blokjes en stoof gedurende 5 minuten in de resterende olie. Voeg de balsamicoazijn toe en kruid met peper en zout. Laat enkele minuten stoven op een laag vuur tot alle vloeistof verdampt is en de pompoen helemaal gaar is. Voeg de champignons toe, meng goed en laat 30 minuten marineren.
Snijd de selderijstengels in rondjes en schaaf de Gruyère AOP in krullen. Meng alle ingrediënten.