Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Paddenstoelen-spinazie-lasagne
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
70
min.
Delen
Delen
Cook/bake time70 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 ovenschotel van ca. 32x20 cm
boter voor de schotel
Vulling
500 g fijne spinazie
1 ui, gehakt
1 knoflookteentje, geperst
Boter voor het fruiten
Zout, peper, nootmuskaat
300 g paddenstoelen, bijv. champignons, hanenkammen, Eekhoorntjesbrood, goed schoon gemaakt, klein gesneden
Braadboter of braadcrème
Saus
2,5 dl groentebouillon
1,8 dl halfvolle sausroom
Elk 80 g Sbrinz AOP en pikante Tilsiter, geraspt
Zout, peper, nootmuskaat
250-300 g pastadeeg, in ca. 9x9cm grote kwadraten gesneden
2-3 el pijnboompitten
Voorbereiding
Vulling
Spinazie in kokend zout water 1 minuut lang blancheren, afgieten, laten afdruipen en goed uitdrukken.
Uien en knoflook in boter fruiten, aan de spinazie toevoegen, kruiden. Paddenstoelen per portie in hete braadboter 4-5 minuten braden, uit de pan nemen, kruiden, door de spinazie mengen.
Saus
Bouillon en halfvolle sausroom aan de kook laten komen, de helft van de kaas toevoegen, kruiden.
Paddenstoel-spinazie-vulling over de kwadraten van pastadeeg verdelen en dichtklappen. Met de opening naar boven in dakpanvorm in de voorbereide ovenschotel leggen. Saus erover gieten. De overgebleven kaas en pijnboompitten erover strooien.
Onderin de tot 220 °C voorverwarmde oven ca. 20-25 minuten gratineren.