Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Aardappelkoekjes met cantharellen, fijngesneden prei en Vacherin Fribourgeois AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 8 personen
1,5 kg charlotteaardappelen
100 g gesmolten boter
600 g prei
40 g boter
160 g cantharellen
Olie
20 g boter
Kruiden
400 g Vacherin Fribourgeois AOP
Bondmiddel
80 g eigeel
200 g room 35%
Voorbereiding
Was en schil de aardappelen. Snijd ze zeer dun met een snijmachine of mandoline.
Meng ze met de gesmolten boter. Breng op smaak met zout voor het opdienen.
Was de prei en snijd hem fijn. Bak in boter, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen alvorens op te dienen.
Was en snijd de cantharellen.
Verwarm een pan voor. Voeg een beetje olie toe en bak de cantharellen. Voeg een klontje boter toe, breng op smaak met zout en peper en verwijder.
Verwijder de korst van de Vacherin Fribourgeois AOP en snijd in kleine, gelijke stukjes.
Bondmiddel
Meng het eigeel en de room in een kom, kruid met zout, nootmuskaat en peper en meng alles goed.
Monteren
Beboter ronde teflonvormen met een diameter van 10 cm en een hoogte van 2 cm. Gebruik een vel bakpapier.
Bekleed de bodem en randen met dunne aardappelschijfjes.
Voeg de fijngesneden prei toe en meng met de cantharellen en Vacherin Fribourgeois AOP.
Verdeel het mengsel goed over de vormen. Bedek met dunne aardappelschijfjes.
Laat enkele minuten rusten. Verwarm de heteluchtoven voor op 165°C. Schuif de taartbodems in de oven.
Laat ze ongeveer 25 minuten op deze temperatuur bakken. Voeg het bindmiddel heel gelijkmatig toe en laat ongeveer 15 à 20 minuten bakken op 145°C. Haal uit de oven.