Spaghettinestjes met Sbrinz AOP en erwtjes met pesto

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • 240 g spaghetti
  • 100 g erwten (vers of diepvries)
  • 200 g basilicumblaadjes, gewassen (of rucola)
  • 210 g geraspte Sbrinz AOP
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 g amandelen
  • Extra zuivere olijfolie
  • Zout

Voorbereiding

  1. Verwarm een kleine koekenpan met antiaanbaklaag met een diameter van 10 cm. Strooi er 30 g Sbrinz AOP in en laat smelten tot er zich een fijn laagje vormt met onregelmatige randen. Draai om met behulp van een fijne spatel en laat nog even bruinen.
  2. Haal uit de pan en leg meteen op een omgekeerde kom, zodat er een nestje ontstaat. Bereid de 3 andere nestjes op dezelfde manier.
  3. Doe de basilicumblaadjes met 50 g Sbrinz AOP, de pijnboompitten, de amandelen, een snuifje zout en een ijsblokje in de kom van de keukenrobot. Voeg een straaltje olijfolie toe en mix goed. De pesto moet een beetje vloeibaar blijven.
  4. Kook, zodra de nestjes Sbrinz AOP zijn afgekoeld, de spaghetti in een grote hoeveelheid gezouten kokend water. Verwarm ondertussen de erwten met de pesto gedurende enkele minuten.
  5. Giet de spaghetti af en warm nog even door in de saus. Draai een portie op een vork om zo het krokante nestje van Sbrinz AOP te garneren. Versier met de basilicumblaadjes en werk elke portie af met krullen Sbrinz AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept