Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Cupcakes met Appenzeller® Classic en zongedroogde tomaten, basilicumcrème
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
35
min.
Delen
Delen
Cook/bake time35 min.
Ingrediënten
Voor 12 minicupcakes
125 g gezouten boter, op kamertemperatuur
2 eieren, licht losgeklopt
125 g zelfrijzend bakmeel
2 el melk, lauw
1 handje zongedroogde tomaten, gehakt
100 g Appenzeller® Classic, geraspt
1 el zonnebloemzaadjes, gemalen
Basilicumcrème
175 g verse roomkaas (natuur)
2 el basilicum, fijngesnipperd
1 el olijfolie
Zout, peper
Afwerking
Takjes bieslook
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 170 °C. Mix in de keukenmachine de boter en de eieren tot een glad beslag. Voeg beetje bij beetje en al roerend het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg de melk toe. Voeg de zongedroogde tomaten, de Appenzeller® en het zonnebloemzaad toe. Voeg peper toe.
Verdeel het beslag over kleine met cupcakepapier beklede cupcakevormpjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
Basilicumcrème
Basilicumcrème: meng in een kom de verse kaas met het basilicum, de olijfolie, zout en peper. Vul een spuitzak en verdeel het kaasmengsel in een swirl over de cupcakes. Garneer met takjes bieslook.