Taart met groene groenten en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 3 à 4 personen

  • 3 lente-uitjes
  • 200 g courgette
  • 2 el olijfolie
  • 100 g erwtjes, vers of diepgevroren
  • 100 g peultjes, vers of diepgevroren
  • Zout, peper
  • 175 g Emmentaler AOP
  • 1 vierkant bladerdeeg, ongeveer 300 g
  • 100 g zure room
  • 1 handvol rucola

Voorbereiding

  1. Snijd de lente-uitjes in schijfjes van 3 cm lang. Snijd de bollen van de lente-uitjes in de lengte. Snijd de courgettes in schijfjes van 5 mm dik in de lengte. Verhit olie in een pan en bak de courgettes, lente-uitjes, erwtjes en peultjes 5 minuten op een hoog vuur. Roer af en toe, kruid met zout en peper en laat afkoelen.
  2. Rasp de Emmentaler AOP grof. Rol het bladerdeeg op een bakplaat uit en prik erin met een vork. Bestrijk het deeg met de zure room, verdeel de groenten erover en bestrooi met krullen Emmentaler AOP.
  3. Bak 20-30 minuten onderaan in de oven op 220°C.
  4. Verdeel de rucola over de taart, snijd ze in stukken en serveer.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept