Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Taart met groene groenten en Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50
min.
Delen
Delen
Cook/bake time50 min.
Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen
3 lente-uitjes
200 g courgette
2 el olijfolie
100 g erwtjes, vers of diepgevroren
100 g peultjes, vers of diepgevroren
Zout, peper
175 g Emmentaler AOP
1 vierkant bladerdeeg, ongeveer 300 g
100 g zure room
1 handvol rucola
Voorbereiding
Snijd de lente-uitjes in schijfjes van 3 cm lang. Snijd de bollen van de lente-uitjes in de lengte. Snijd de courgettes in schijfjes van 5 mm dik in de lengte. Verhit olie in een pan en bak de courgettes, lente-uitjes, erwtjes en peultjes 5 minuten op een hoog vuur. Roer af en toe, kruid met zout en peper en laat afkoelen.
Rasp de Emmentaler AOP grof. Rol het bladerdeeg op een bakplaat uit en prik erin met een vork. Bestrijk het deeg met de zure room, verdeel de groenten erover en bestrooi met krullen Emmentaler AOP.
Bak 20-30 minuten onderaan in de oven op 220°C.
Verdeel de rucola over de taart, snijd ze in stukken en serveer.