Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Muffins met Appenzeller® en klaprooszaadjes, gevuld met geroosterde vijgen
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
45
min.
Delen
Delen
Cook/bake time45 min.
Ingrediënten
Voor 12 minimuffins
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Keukengerei: 1 plaat met 12 minimuffins Ø 5 cm, 1 bakplaat
Muffindeeg
25 g geraspte Appenzeller®
135 g bloem
40 g poedersuiker
½ zakje bakpoeder
Een snuifje zout
85 ml melk
30 g boter
1 ei
2 kl vloeibaar vanille-extract of een vanillepeul
De zeste en het sap van 1 citroen
2 el maanzaad
Geroosterde vijgen
4 vijgen
1 el honing
1 straaltje olijfolie
Het sap van 1 citroen
1 takje tijm
Espelettepeper
Fleur de sel
Garneren en dresseren
25 g Appenzeller® in staafjes
1 takje tijm
Voorbereiding
Muffindeeg
Verwarm de oven voor op 210°C, beboter en bebloem de muffinvorm.
Meng in een kom de bloem, de suiker, het bakpoeder, het maanzaad, de zeste van citroen, de vanille en het zout.
Voeg het ei, de melk, de gesmolten boter, het citroen sap en ten slotte de geraspte Appenzeller® toe. Meng met een spatel.
Vul de vormen tot de bovenrand en laat gedurende 12 minuten bakken.
De muffins moeten mooi goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen en haal ze pas dan uit de vorm.
Geroosterde vijgen
Verwarm de oven voor op 180°C. Was en droog de vijgen. Snijd ze doormidden of in vieren en leg ze op een bakplaat. Giet een straaltje olijfolie en honing over de vijgen.
Kruid met fleur de sel, espelettepeper, citroensap en verse tijm.
Zet de vijgen gedurende een tiental minuten in de oven en overgiet ze regelmatig met hun sap.
Garneren en dresseren
Snijd de bovenkant van de muffins en hol ze uit met een mes.
Vul elke muffin met de geroosterde vijgen.
Voeg net voor het serveren 2 staafjes Appenzeller® toe en bestrooi met tijm.