Terug
Over Switzerland Cheese Marketing
nl
Taal
Vlaams
Français
Vlaams
Land
België
België
Danmark
Deutschland / Österreich
Espanya
España
France
International / English
Italia
Nederland
Norge
Portugal
Schweiz
Suisse
Suomi
Sverige
Svizzera
Россия
日本
zoeken
menu
Kazen uit Zwitserland
Overzicht
Inspiratie
Overzicht
Storyroom
Overzicht
Home
Over Switzerland Cheese Marketing
Over Switzerland Cheese Marketing
Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Flammkuchen met Vacherin Fribourgeois AOP
Score
Your rate
0.0
Sterren
/
0
Stemmen
Delen
Delen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 8 personen
500 g brooddeeg
200 g magere plattekaas
150 g magere plattekaas met room
120 g spekreepjes
160 g Vacherin Fribourgeois AOP
160 g gekookte schorseneren
160 g gekookte aardappelen
160 g cantharellen
120 g gekookte aardperen
Garnituur
80 g bosje sla
20 g julienne van rode biet
8 rode radijzen
Plukjes kervel
Bieslooktopjes
Voorbereiding
Rol het brooddeeg dun uit. Leg het op een teflonplaat van 30 cm bij 40 cm bedekt met bakpapier.
Smeer hierover de magere plattekaas en plattekaas met room gelijkmatig uit met een spatel.
Verdeel de zeer fijn gesneden spekreepjes over de plattekaas.
Verspreid de in kleine blokjes gesneden Vacherin Fribourgeois AOP gelijkmatig over het geheel.
Meng de voorgekookte aardappelen, schorseneren en aardperen goed en spreid ze eveneens uit over de bovenvermelde ingrediënten.
Sauteer de cantharellen in boter, kruid ze, laat ze afkoelen en strooi ze gelijkmatig over de taart. Laat even rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 230°C. Schuif de plaat in de oven en laat ongeveer 10 à 12 minuten bakken. Haal uit de oven en laat enkele minuten rusten.
Snijd in gelijke stukken en serveer op een bord of schotel met een bosje sla of zet een aparte slaschaal op tafel.
Maak de bosjes sla klaar. Schik ze op het bord.
Versier met julienne van rode biet en kleine staafjes radijs.
Nappeer met vinaigrette en garneer met plukjes kervel en bieslook.
Leg hierop een mooi stukje flammkuchen.
Bon
Appétit
Kaas in dit recept
Vacherin Fribourgeois AOP
Weitere Inspirationen
Alles bekijken
Zonder vlees
Speltballetjes met hazelnoot en Etivaz AOP
130 min.
Pizza met Tête de Moine AOP
Lamsribstuk in kruidenkorst en Tête de Moine AOP
Zonder vlees
Fondue met Vacherin Mont-d’Or AOP
Zonder vlees
Uiensoep, met gegratineerde Gruyère AOP
75 min.
Aardappelkroketten met spekjes en Emmentaler AOP