Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Uiensoep, met gegratineerde Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 el olijfolie
400 g uien, in schijven
1,25 l groentebouillon of kipbouillon
1 bouquet garni (peterselie, laurier en tijm samengebonden)
1 mespunt nootmuskaat
2 sneetjes toast brood, in repen
1 tl boter
50 g Gruyère AOP, geraspt
Zout, peper
Voorbereiding
Verhit de olijfolie in een pot. Bak de uien gedurende 2 minuten.
Voeg de bouillon, de bouquet garni, zout en peper toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en
kook 15 minuten afgesloten op laag vuur. Verwijder de bouquet garni. Voeg de nootmuskaat toe. Breng verder op smaak indien nodig. Hou warm. Verwarm de grill van de oven voor. Besmeer de brood reepjes met boter. Bestrooi met Gruyère AOP. Gratineer een paar minuten onder de grill.
Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de gegratineerde kaasreepjes.