Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Lamsribstuk in kruidenkorst en Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
175 g Tête de Moine AOP, geraspt
3 el paneermeel
3 lente-uien, fijngehakt
1 el verse tijm, fijngehakt
1 el verse rozemarijn, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 + 1 + 1 el olijfolie
1 eiwit
600 g lamsribstuk
Zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Meng in een kom de Tête de Moine AOP, het paneermeel, de lente-ui, de tijm, de rozemarijn, het knoflook, 1 el olijfolie en het eiwit. Voeg zout en peper toe. Zet apart.
Bestrijk het vlees met 1 el olijfolie. Bestrijk het vlees met het mengsel van
kruiden en kaas. Plaats het vlees in een met de resterende olijfolie ingevette
ovenbestendige schaal. Gaar gedurende 14 à 16 minuten onder een vel aluminiumfolie.
Neem de aluminiumfolie van de schaal en gaar gedurende 4 minuten
verder. Rol het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Snij het vlees tussen de ribben. Verdeel de plakken over de borden.