Taartjes met Tête de Moine AOP en gerookte zalm

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 taartjes

Zanddeeg

  • 100 g bloem
  • 75 g boter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden + 1 el boter voor de vormpjes
  • Zestes van een ½ citroen
  • 1 snuifje zout
  • 1 eigeel

Vulling

  • 4 sneetjes gerookte zalm, met een mes gehakt
  • 2 eetlepels zure room
  • Zestes van een ½ citroen
  • 2 eetlepels van elk: bieslook en dille, geciseleerd
  • Zout, peper

Garnituur

  • 2 sneetjes gerookte zalm, in reepjes
  • 6 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

Zanddeeg

  1. Meng in de kom van de keukenrobot de bloem met 75 g boter, de citroenzestes, het zout en eigeel tot een glad deeg. Maak een bol. Wikkel deze in huishoudfolie. Bewaar 30 minuten op een koele plaats.

Vulling

  1. Meng de zalm met de zure room, zestes, bieslook en dille in een kom. Kruid met zout en peper. Bewaar op een koele plaats. Beboter de vormpjes (diameter 7,5 cm). Rol het deeg uit en snijd met een uitsteekvorm cirkels ter grootte van de vormpjes. Leg het deeg in de vormpjes. Laat de taartjes 20 minuten bakken. Laat het deeg niet te donker kleuren. Haal het deeg uit de vormpjes en laat afkoelen op een taartrooster.

Garnituur

  1. Verdeel het zalmmengsel over de taartjes. Garneer met reepjes gerookte zalm en een roosje Tête de Moine AOP.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept