Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Taartjes met Tête de Moine AOP en gerookte zalm
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 6 taartjes
Zanddeeg
100 g bloem
75 g boter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden + 1 el boter voor de vormpjes
Zestes van een ½ citroen
1 snuifje zout
1 eigeel
Vulling
4 sneetjes gerookte zalm, met een mes gehakt
2 eetlepels zure room
Zestes van een ½ citroen
2 eetlepels van elk: bieslook en dille, geciseleerd
Zout, peper
Garnituur
2 sneetjes gerookte zalm, in reepjes
6 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zanddeeg
Meng in de kom van de keukenrobot de bloem met 75 g boter, de citroenzestes, het zout en eigeel tot een glad deeg. Maak een bol. Wikkel deze in huishoudfolie. Bewaar 30 minuten op een koele plaats.
Vulling
Meng de zalm met de zure room, zestes, bieslook en dille in een kom. Kruid met zout en peper. Bewaar op een koele plaats. Beboter de vormpjes (diameter 7,5 cm). Rol het deeg uit en snijd met een uitsteekvorm cirkels ter grootte van de vormpjes. Leg het deeg in de vormpjes. Laat de taartjes 20 minuten bakken. Laat het deeg niet te donker kleuren. Haal het deeg uit de vormpjes en laat afkoelen op een taartrooster.
Garnituur
Verdeel het zalmmengsel over de taartjes. Garneer met reepjes gerookte zalm en een roosje Tête de Moine AOP.