Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Cake met olijven, L'Etivaz AOP en Emmentaler AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
55
min.
Delen
Delen
Cook/bake time55 min.
Ingrediënten
Voor 8 personen
100 g L’Etivaz AOP
100 g Emmentaler AOP
250 g bloem
4 eieren
250 g ontpitte groene en zwarte olijven
100 g dunne spekreepjes
10 cl olijfolie
1 zakje bakpoeder
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Bak de spekjes droog in een koekenpan. Rasp 150 g kaas.
Klop in een kommetje de eieren los, voeg de bloem en het bakpoeder toe, samen met de geraspte kaas. Giet de olijfolie erbij. Voeg als het mengsel homogeen is de olijven en spekjes erbij. Bekleed een cakevorm van 20/22 cm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
Voeg de rest van de in reepjes gesneden kaas toe en zet 45 minuten in de oven.