Cake met olijven, L'Etivaz AOP en Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
55 min.
Cook/bake time 55 min.

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 100 g L’Etivaz AOP
  • 100 g Emmentaler AOP
  • 250 g bloem
  • 4 eieren
  • 250 g ontpitte groene en zwarte olijven
  • 100 g dunne spekreepjes 
  • 10 cl olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Bak de spekjes droog in een koekenpan. Rasp 150 g kaas.
  2. Klop in een kommetje de eieren los, voeg de bloem en het bakpoeder toe, samen met de geraspte kaas. Giet de olijfolie erbij. Voeg als het mengsel homogeen is de olijven en spekjes erbij. Bekleed een cakevorm van 20/22 cm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm.
  3. Voeg de rest van de in reepjes gesneden kaas toe en zet 45 minuten in de oven.
  4. Serveer lauw bij het aperitief.
Bon
Appétit