Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Emmentaler-aubergines met peperonisaus
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60
min.
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 middelgrote aubergines
zout
braadboter
200 g pikant Emmentaler, geraspt
2 eieren
2 salieblaadjes, fijn gehakt
zout, peper
Saus:
1 knoflookteentje, in fijne plakjes gesneden
boter
2 rode peperoni, in stukjes gesneden
2 dl witte wijn
20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
zout, peper
Voorbereiding
1. Aubergines in 12-16 plakjes snijden, met zout bestrooien en 30 minuten laten staan. Dan met keukenpapier afdeppen en de aubergineplakjes in de braadboter flink aanbraden.
2. Kaas, eieren en salie mengen en met zout en peper op smaak brengen. Aubergines met dit mengsel bestrijken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In de tot 220 °C voorverwarmde oven gratineren.
3. Voor de saus knoflook in de boter fruiten, peperoni toevoegen en ook even fruiten. Met witte wijn blussen en afgedekt laten garen. Door de passe-vite zeven. De saus in laten koken tot hij dik is, vervolgens de koude boter er langzaam door zwenken. Met zout en peper kruiden.
4. Saus op voorverwarmde borden scheppen en de Emmentaler-aubergines erop garneren.