Emmentaler-aubergines met peperonisaus

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote aubergines
  • zout
  • braadboter
  • 200 g pikant Emmentaler, geraspt
  • 2 eieren
  • 2 salieblaadjes, fijn gehakt
  • zout, peper

Saus:

  • 1 knoflookteentje, in fijne plakjes gesneden
  • boter
  • 2 rode peperoni, in stukjes gesneden
  • 2 dl witte wijn
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Aubergines in 12-16 plakjes snijden, met zout bestrooien en 30 minuten laten staan. Dan met keukenpapier afdeppen en de aubergineplakjes in de braadboter flink aanbraden.
  2. 2. Kaas, eieren en salie mengen en met zout en peper op smaak brengen. Aubergines met dit mengsel bestrijken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In de tot 220 °C voorverwarmde oven gratineren.
  3. 3. Voor de saus knoflook in de boter fruiten, peperoni toevoegen en ook even fruiten. Met witte wijn blussen en afgedekt laten garen. Door de passe-vite zeven. De saus in laten koken tot hij dik is, vervolgens de koude boter er langzaam door zwenken. Met zout en peper kruiden.
  4. 4. Saus op voorverwarmde borden scheppen en de Emmentaler-aubergines erop garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept