Pikante Pruisen

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor ca. 35 stuks

  • Ca. 350 g boter-bladerdeeg
  • 1 ei, geklopt
  • 1 salietakje, blaadjes
  • 75 g pikante Gruyère AOP, vers geraspt
  • 50-75 g rauwe ham, in dunne plakjes gesneden

Voorbereiding

  1. Boter-bladerdeeg rechthoekig, 2-3 mm dik uitrollen. Met ei bestrijken, salieblaadjes erop leggen en Gruyère erover strooien. Met de deegrol licht erover rollen en vastdrukken. Met rauwe ham beleggen.
  2. Vanaf de brede zijden twee- tot driemaal naar het midden toe omslaan en dichtklappen. In folie gerold 2 uur koud wegzetten.
  3. De deegrepen in 4-5 mm dikke plakken snijden. Met het snijvlak naar boven, niet te dicht naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat verdelen.
  4. In het midden van de tot 225 °C voorverwarmde oven ca. 10-15 minuten bakken. De 'Pruisen' na ongeveer de helft van de baktijd omdraaien. Uit de oven nemen, voorzichtig loshalen en op een rooster helemaal laten afkoelen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept