Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Pikante Pruisen
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor ca. 35 stuks
Ca. 350 g boter-bladerdeeg
1 ei, geklopt
1 salietakje, blaadjes
75 g pikante Gruyère AOP, vers geraspt
50-75 g rauwe ham, in dunne plakjes gesneden
Voorbereiding
Boter-bladerdeeg rechthoekig, 2-3 mm dik uitrollen. Met ei bestrijken, salieblaadjes erop leggen en Gruyère erover strooien. Met de deegrol licht erover rollen en vastdrukken. Met rauwe ham beleggen.
Vanaf de brede zijden twee- tot driemaal naar het midden toe omslaan en dichtklappen. In folie gerold 2 uur koud wegzetten.
De deegrepen in 4-5 mm dikke plakken snijden. Met het snijvlak naar boven, niet te dicht naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat verdelen.
In het midden van de tot 225 °C voorverwarmde oven ca. 10-15 minuten bakken. De 'Pruisen' na ongeveer de helft van de baktijd omdraaien. Uit de oven nemen, voorzichtig loshalen en op een rooster helemaal laten afkoelen.