Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
15
min.
Delen
Gemakkelijk
Delen
Cook/bake time15 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Caesarsaus
2 eierdooiers
½ tl dijonmosterd
4 el olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
1 tl Worcestershire sauce
1 el rodewijnazijn
70 g Sbrinz AOP, geraspt
Croutons
2 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 handje in blokjes gesneden oud brood
Salade
1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
350 g gegrilde of geroosterde kip, in reepjes
Garniture
20 rosettes de Tête de Moine AOP
Voorbereiding
Caesarsaus
Meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de ansjovis en het knoflook toe. Voeg de Worcestershire sauce toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Voeg de Sbrinz AOP toe. Roer goed en zet apart.
Croutons
Meng in een kom blokjes brood met de olijfolie en het knoflookpoeder. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan. Zet apart.
Salade
Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) met de caesarsaus. Verdeel de salade en de kip over de borden. Garneer met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.