Sbrinz AOP – geen andere kaas kan op zo veel manieren worden gegeten als deze extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland: in stukjes, geschaafd op rolletjes of geraspt.
Sbrinz AOP, de pittige, harde kaas uit Centraal-Zwitserland, kent een eeuwenoude traditie. Zesentwintig uiterst zorgzaam geselecteerde dorps- en alpenkaasmakerijen produceren deze kaas dagelijks met drie ingrediënten: rauwe melk van eerste keus, stremsel en zout. Sbrinz AOP is een 100% natuurlijk product gemaakt zonder toevoegingen. De rijping gebeurt in de regio van herkomst. Sinds 2002 wordt de Sbrinz beschermd door de AOP-oorsprongsbenaming. Alleen kaas die aan de strenge kwaliteitseisen van het lastenboek voldoet, mag als Sbrinz-kaas worden verkocht.
Voordat je van deze lekkere pittige kaas uit Centraal Zwitserland kan genieten, gaat er heel wat tijd aan vooraf. De rijpingstijd bedraagt minimaal 18 maanden: hoe langer de rijping, hoe meer het boeket van aromatische kruiden zich ontwikkelt.
Afhankelijk van de rijpingsgraad wordt de kaas op drie verschillende manieren geserveerd: na 18 maanden kan hij fijn geschaafd worden in “rebibes” of rolletjes; vanaf 24 maanden kan de kaas met een aangepast mes worden verbrokkeld en bij de borrel worden geserveerd; geraspt of in schilfers geeft hij de final touch aan je gerechten. Sbrinz AOP: gewoonweg verrassend!
Sbrinz AOP – geen andere kaas kan op zo veel manieren worden gegeten als deze extra harde kaas uit Centraal-Zwitserland: in stukjes, geschaafd op rolletjes of geraspt.