Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Smeuïg roerei met Emmentaler AOP Classic
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
10
min.
Delen
Delen
Cook/bake time10 min.
Ingrediënten
4 personen
8 eieren
125 ml melk
100 g Emmentaler AOP Classic, geraspt
2 el boter
zout, peper
Afwerking
1 el bieslook, versnipperd
een paar krullen van Emmentaler AOP Classic
Voorbereiding
Kluts de eieren heel stevig los. Voeg vervolgens de melk, wat zout en peper toe. Klop de massa opnieuw krachtig. Voeg de kaas toe. Meng goed.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eimengsel in de pan en gaar 1 minuut op middelhoog vuur totdat het mengsel begint te stollen. Verminder vervolgens de temperatuur. Breng vervolgens met behulp van een siliconenspatel het mengsel van de rand van de pan naar het midden toe. Lift de pan zo op dat het vloeibare eimengsel naar de rand stroomt. Herhaal dit totdat het eimengsel helemaal gestold is. Dit duurt ongeveer 5 minuten
Afwerking
Bestrooi met versnipperde bieslook en krullen van Emmentaler AOP.