Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Hartige taart met twee soorten tomaat en Le Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
30
min.
Delen
Delen
Cook/bake time30 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 rol kruimeldeeg, kant-en-klaar of huisgemaakt
100 g Le Gruyère AOP, geraspt + in sliertjes
2 el paneermeel
3 romatomaten, in plakken
2 trossen cherrytomaten (kerstomaatjes met het steeltje)
enkele takjes tijm
olijfolie
zout, peper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel het deeg met het bakpapier over een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met de geraspte Gruyère AOP en het paneermeel. Schik hierover de plakken tomaat in een cirkel. Verdeel daarna de trostomaatjes.
Garneer met takjes tijm. Bestrooi met zout en peper. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. Bak 20 à 25 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met sliertjes Le Gruyère AOP.