Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Kaassoufflé met schorseneren
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 soufflévormpjes van 2,5 dl inhoud
300 g schorseneren
50 g meel
1,5 dl melk
1,5 dl room
75 g Emmentaler AOP, geraspt
75 g Appenzeller®, geraspt
Zout, peper, nootmuskaat
4 eidooiers
4 eiwitten
3 mespuntjes bakpoeder
Voorbereiding
Schorseneren onder stromend water schillen. Meteen in kokend water net zacht koken en vervolgens in 1 cm lange stukken snijden. In de vormpjes vullen.
Meel, melk en room mengen, aan de kook brengen en ca. 1 minuut laten sudderen. Kaas toevoegen, op smaak brengen en laten afkoelen.
Eidooiers erdoor mengen. Eiwit en bakpoeder samen stijfkloppen en zorgvuldig erdoor scheppen. Massa tot 1 cm onder de rand in het vormpje vullen. Onderin de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 25 minuten bakken. Meteen opdienen.